Heerlijke wijn voor elke gelegenheid

Riesling trocken 1Ltr.

€7.95€39.75

Riesling trocken 1Ltr.

€7.95€39.75

Clear selection
Categorie . Tags: , , , .

Gelegenheid

Is het tijd voor een feestje of een borrel met je vrienden? Kies dan voor deze Riesling-wijn van het Duitse Weingut Edelberg. De fruitige, frisse smaak combineert goed met lichte hapjes. Deze wijn komt in een fles van het handige formaat van 1 liter.

 

Het Wijnhuis – Weingut Edelberg

In een aangrenzende vallei van de rivier de Nahe is in het dorp Weiler is het Weingut Edelberg van de Familie Ebert gevestigd. Vader Willi en de broers Peter en Michael maken spannende witte en rode wijnen. Op de mooiste op het zuiden gerichte hellingen laat de Fam. Ebert haar druiven groeien. Voor deze witte en rode wijnen worden Riesling, Pinot Blanc (Weißburgunder) Gewürztraminer, Kerner, Müller – Thurgau, Bacchus, Dornfelder en Pinot Noir (Spätburgunder) gebruikt.

 

Streek

De Duitse wijnbouwstreek heeft haar naam te danken aan de gelijknamige rivier de Nahe. Deze Rivier ontspringt  in het Saarland en na 116 km gemeanderd te hebben mondt deze rivier uit in de Rijn bij Bingen. Sinds de wijnwetgeving van 1971 heeft dit wijngebied haar eigen status. Voorheen hoorde dit wijngebied bij Rheinland-Palz. Door de variëteit in de bodem worden in dit gebied mineralige wijnen geproduceerd die de kracht en elegantie van Riesling wijnen uit de wijnbouwstreken Rheingau en de Moezel combineren.

 

Druif – “De Koningin van de druiven”

De Riesling druif is na de Sauvignon Blanc en de Chardonnay de nummer 3 onder de druiven waarvan witte wijn wordt gemaakt. De Riesling staat naast de Chardonnay bekend als één van de beste witte druivenrassen, maar krijgt niet altijd de waardering die hij verdient.

Deze druif is pas laat rijp, meestal pas eind september of begin oktober en heeft dan een goudgele kleur met wat kleine spikkeltjes op de schil. De Riesling is geschikt voor de productie van droge en elegante wijnen. De Riesling druif kan wijnen van zeer grote klasse voortbrengen die lang houdbaar zijn. 
Aan het begin van de 20e eeuw waren de Riesling-wijnen uit de Rheingau en Moezel vaak duurder dan de bekendste wijnen uit de Bordeaux.

De Riesling druif gedijt goed in koele klimaten en hij voelt zich thuis op lichte terroirs met kalk-, klei- en steenachtige bodems en een goede drainage. Behalve in het relatief koele herkomstland Duitsland wordt de Riesling ook aangeplant in Oostenrijk, Noord-Italië, Luxemburg, de Verenigde Staten en Australië en zijn wereldwijde aanplant is nog steeds stijgende.

Herkomst

Duitsland

Streek

Nahe

Druif

Riesling

Jaar

2012

Kleur

Wit

Alcoholpercentage

12%

Gelegenheid

Borrel / Feest

Wijnhuis

Weingut Edelberg

Aantal

1 stuk, 5+1 Gratis

Beoordelingen

Geen beoordelingen beschikbaar.

Beoordeling Toevoegen

edelberg trocken v1 0 21032019 webshop

Laat als eerste een beoordeling achter “Riesling trocken 1Ltr.”