Heerlijke wijn voor elke gelegenheid

Magnus Riesling – Droog

€8.75€43.75

Magnus Riesling – Droog

€8.75€43.75

Clear selection
Categorie . Tags: , , , , , .

Gelegenheid 

Met deze frisse zomerwijn zet je een heerlijke verrassing neer voor je vrienden en/of vriendinnen als jullie van het weekend, of van een heerlijk zomeravond aan het genieten zijn.

 

Wijn-Spijs

om te drinken bij gerechten als salades, vis of asperges

 

Het Wijnhuis – “Weingut Staffelter Hof”

Staffelter hof wordt voor het eerst genoemd in officiële documenten in het jaar 862 als schenking van Koning Lothar II aan de abdij van Stavelot (vandaar de naam Staffelter hof). Op basis van deze feiten mag Staffelter hof zich scharen bij de oudste wijnhuizen in de Moezel. Tot aan de onteigening van de kerkelijke goederen door de Franse revolutionaire troepen konden de monniken in de Ardennen zich te goed doen aan de mooie wijnen van dit wijnhuis. In 1805 verwierf de toenmalige pachtbaas, Pieter Schneider het eigendom van de Franse overheid van Staffelter hof. Sindsdien is het wijnhuis familie eigendom gebleven.

 

Jan Matthias Klein heeft vandaag de dag de leiding over het wijnhuis.  Met behulp van zijn ouders Gundi en Gerd maakt hij wijnen van de druiven die zij kweken op de klassieke Kröver wijngaarden. Deze behoren tot de klimatologische beste gebieden in de Moezel.

 

Streek – “Moezel – Kröv

Midden in het meest kronkelige deel van de loop van de Moezel, omgeven door met wijngaarden begroeide hellingen, ligt het gastvrije wijndorp Kröv.

De oude Romeinen wisten dit mooie plekje op aarde al te waarderen. Zij introduceerden de wijnbouw, die tot op de dag van vandaag de plaats en het landschap kenmerkt.  

 

Druif – “De Koningin van de druiven”

De Riesling druif is na de Sauvignon Blanc en de Chardonnay de nummer 3 onder de druiven waarvan witte wijn wordt gemaakt. De Riesling staat naast de Chardonnay bekend als één van de beste witte druivenrassen, maar krijgt niet altijd de waardering die hij verdient.

Deze druif is pas laat rijp, meestal pas eind september of begin oktober en heeft dan een goudgele kleur met wat kleine spikkeltjes op de schil. De Riesling is geschikt voor de productie van droge en elegante wijnen. De Riesling druif kan wijnen van zeer grote klasse voortbrengen die lang houdbaar zijn. 
Aan het begin van de 20e eeuw waren de Riesling-wijnen uit de Rheingau en Moezel vaak duurder dan de bekendste wijnen uit de Bordeaux.

De Riesling druif gedijt goed in koele klimaten en hij voelt zich thuis op lichte terroirs met kalk-, klei- en steenachtige bodems en een goede drainage. Behalve in het relatief koele herkomstland Duitsland wordt de Riesling ook aangeplant in Oostenrijk, Noord-Italië, Luxemburg, de Verenigde Staten en Australië en zijn wereldwijde aanplant is nog steeds stijgende.

Herkomst

Duitsland

Streek

Moezel

Wijnhuis

Weingut Staffelter Hof

Kleur

Wit

Gelegenheid

Avondeten / Doordeweeks, Borrel / Feest

Alcoholpercentage

12%

Jaar

2013

Aantal

1 stuk, 5+1 Gratis

Beoordelingen

Geen beoordelingen beschikbaar.

Beoordeling Toevoegen

Staffelterhof_Magnus_v02_20062017

Laat als eerste een beoordeling achter “Magnus Riesling – Droog”