Heerlijke wijn voor elke gelegenheid

CASANOVA Rosé – Droog

€8.25€41.25

CASANOVA Rosé – Droog

€8.25€41.25

Clear selection

Gelegenheid 

Ben je opzoek naar een avontuurlijke wijn, zoek dan niet verder en bestel de Casanova van Weingut Staffelter Hof. Zoals de legende Casanova is dit een feestelijke, creatieve, spannende wijn.Of het een vrouwenversierder is zoals de echte Casanova dat laat ik aan jullie zelf over om te bepalen.

 

Het Wijnhuis – “Weingut Staffelter Hof”

Staffelter hof wordt voor het eerst genoemd in officiële documenten in het jaar 862 als schenking van Koning Lothar II aan de abdij van Stavelot (vandaar de naam Staffelter hof). Op basis van deze feiten mag Staffelter hof zich scharen bij de oudste wijnhuizen in de Moezel. Tot aan de onteigening van de kerkelijke goederen door de Franse revolutionaire troepen konden de monniken in de Ardennen zich te goed doen aan de mooie wijnen van dit wijnhuis. In 1805 verwierf de toenmalige pachtbaas, Pieter Schneider het eigendom van de Franse overheid van Staffelter hof. Sindsdien is het wijnhuis familie eigendom gebleven.

Jan Matthias Klein heeft vandaag de dag de leiding over het wijnhuis.  Met behulp van zijn ouders Gundi en Gerd maakt hij wijnen van de druiven die zij kweken op de klassieke Kröver wijngaarden. Deze behoren tot de klimatologische beste gebieden in de Moezel.

 

Streek – “Moezel – Kröv

Midden in het meest kronkelige deel van de loop van de Moezel, omgeven door met wijngaarden begroeide hellingen, ligt het gastvrije wijndorp Kröv.

De oude Romeinen wisten dit mooie plekje op aarde al te waarderen. Zij introduceerden de wijnbouw, die tot op de dag van vandaag de plaats en het landschap kenmerkt.

 

Herkomst

Duitsland

Streek

Moezel

Wijnhuis

Weingut Staffelter Hof

Kleur

Rose

Gelegenheid

Avondeten / Doordeweeks, Borrel / Feest

Alcoholpercentage

11%

Jaar

2013

Aantal

1 stuk, 5+1 Gratis, 6 stuks

Beoordelingen

Geen beoordelingen beschikbaar.

Beoordeling Toevoegen

staffeletrhof casanova v10 21032019 webshop

Laat als eerste een beoordeling achter “CASANOVA Rosé – Droog”