Heerlijke wijn voor elke gelegenheid

Fleurie

€11.50€69.00

Fleurie

€11.50€69.00

Clear selection

Streek – “Beaujolais”

Dankzij de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen uit 2009, 2010, 2011 en 2013 in Beaujolais, is het tijd om met een nieuwe blik naar de Gamay druif te kijken. De druiven die van de golvende blauw-granieten heuvels komen uit de regio te noord-westen van Lyon.

In de jaren 1970 en 1980 bestond het leven van de producenten van de Beaujolais uit snel geld verdienen, wat de kwaliteit niet ten goede kwam. De wereld leek een onverzadigbare dorst naar dunne, vroegrijpe wijnen als Beaujolais Nouveau te hebben . Deze rechtstreeks uit de fermentatie vat gebottelde wijnen worden met enorme haast over de hele wereld gedistribueerd om op de derde donderdag van November gepresenteerd te kunnen worden .

Na een periode de paria’s van de wijnwereld te zijn geweest, zijn de beaujolais wijnen weer volwaardige wijnen waar de wijnliefhebber van geniet. Dit is allemaal te danken aan de magische combinatie van de Gamay druif en de bijzondere kenmerken van de beste dorpen in de regio, waaronder de beroemde ‘crus’ Beaujolais. Deze appilaties zijn, van noord naar zuid, St-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Regnié, Brouilly and Côte de Brouille

Druif – “Gamay – De verbannen druif”

De blauwe druif Gamay is er een van overvloed. De druif woekert zo vrolijk door dat Filips de Stoute in 1395 verordonneerde dat hij in de Bourgogne gerooid diende te worden ten gunste van de gevoelige Pinot Noir. Zo geschiedde. 60 jaar later bij decreet verbannende Filips de Goede de Gamay uit de Bourgogne met als reden “De hertogen van Bourgondië staan bekend als de heren van de beste wijnen in het Christendom. We zullen onze reputatie behouden”

Herkomst

Frankrijk

Streek

Beaugolais

Wijnhuis

Domaine des deux Fontaines

Druif

Gamay

Jaar

2011

Kleur

Rood

Alcoholpercentage

13%

Gelegenheid

Avondeten / Doordeweeks

Events

Vaderdag, Moederdag,

Aantal

1 stuk, 5+1 Gratis, 6 stuks

Beoordelingen

Geen beoordelingen beschikbaar.

Beoordeling Toevoegen

Fleurie v02 15062015

Laat als eerste een beoordeling achter “Fleurie”