Heerlijke wijn voor elke gelegenheid

Cascina Fonda Chiara Blanc

€6.95€34.75

Cascina Fonda Chiara Blanc

€6.95€34.75

Clear selection

Het Wijnhuis – “Cascina Fonda”

Het wijnhuis Cascina Fonda wordt geleid met passie en vakmanschap door Marco en Massimo Barbero. Zij hebben het bedrijf overgenomen van hun vader Secondino die 25 jaar zijn druiven verkocht aan wijnmakers. Marco is verantwoordelijk voor de wijnkelders en Massimo is verantwoordelijk voor de wijngaarden. Hun wijngaarden bevinden zich in de gemeente Mango en Neive, op 450 meter boven zeeniveau en op het zuidoosten gericht. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud, met de jongste wijnstokken aangeplant in 1985.

 

Streek – “Piemonte”

De naam “Piemonte” is afgeleid van het middeleeuwse Latijnse term “Pedemontium”, wat betekent “aan de voet van de bergen”. “Piemonte” is zo genoemd, omdat het ligt aan de voet van de Alpen en beschikt over een cultuur en dialect welke veel overeenkomsten heeft met het zuiden van Frankrijk.

Slechts op 30 km afstand liggen Asti en Alba van elkaar. Asti en Alba waren grote rivalen in de middeleeuwen, die met elkaar streden als onafhankelijke bolwerken geregeerd door koninklijke families. Vandaag de dag de twee steden zijn verenigd door de wijnbouw in plaats van verdeeld te zijn door strijd. Asti – veruit de grotere stad – produceert de mousserende witte Asti Spumante gemaakt van witte Muscat druiven, terwijl Alba bekent staat om Barolo en Barbaresco.

 

Druif – “Moscato – De druif van de bijen”

Moscato d’Asti en Asti Spumante worden gemaakt van een soort Muskaatdruif, meer specifiek de “Moscato Bianco” ofwel de “Muscat blanc à petit grains”. Deze muskaatdruif is een van de oudste druiven ter wereld die nog bestaat en gebruikt wordt voor het maken van wijn. Al in de Griekse oudheid werd deze druif gebruikt. Via de Grieken kwam deze druif bij de Romeinen, door wie zij “Apiane” genoemd werd, de druif van de bijen. Bijen worden namelijk door de sterke en zoete geur aangetrokken. Een andere bekende Moscato druif is de “Muskaat van Alexandrië”, die veelal in Frankrijk wordt geteeld.

 

Beoordelingen

Geen beoordelingen beschikbaar.

Beoordeling Toevoegen

casina fonda Chaira Blanc v1 0 22032019 webshop

Laat als eerste een beoordeling achter “Cascina Fonda Chiara Blanc”